torsdag 14 april 2016

Ananas-cheesecake med gelétopping

Jag har varit iväg på utbildning i Malmö och det har inte blivit någon matlagning för min del på några dagar.
Måste säga att Malmö är en väldigt mysig stad, med många trevliga restauranger.
Från Malmö till cheesecake.
Den här cheesecaken bjöd jag på för någon vecka sedan. 
Den har ett härligt gult täcke och smak av ananas.

Ingredienser:
Botten:

225 g havrekex
100 g smör

Fyllning:

1 paket gelépulver ananas
2 ½ dl kokande vatten
3 dl gräddfil
200 g philadelphiaost
100 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Garnering:
1 paket gelépulver ananas
2 ½ dl vatten

Gör så här:
Krossa kexen. Smält smöret och blanda med de krossade kexen. Lägg i en springform.
Ställ in i kylen. Koka upp vattnet och häll i gelépulvret.
Låt svalna lite, men det ska inte stelna.
Vispa ihop gräddfil, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker.
Vispa grädden och lägg i den i fyllningen.Vispa slutligen i den kylda gelén.
Häll fyllningen i bakformen och låt kakan stelna i kylskåpet (6-8 timmar).

Eller låt stå över natten.
Koka upp 2 ½ dl vatten och rör ner gelépulvret tills det har löst sig. Låt svalna men det ska fortfarande vara rinnande. Häll försiktigt över kakan och ställ in i kylen tills det har stelnat.



3 kommentarer :

  1. Vart köper man ananasgel'epulver? Hittar inte de i vanliga mataffärer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Jag brukar köpa pulvret på Citygross i hyllan där det finns utländska varor. Heter även jello./ Mvh Linda

      Radera

Skriv ut