måndag 29 augusti 2016

Vegetarisk Bolognese

Idag lagade jag en vegetarisk mustig Bolognese till middag. Jag använde svarta linser som bas och lät den stå och puttra i minst en timme. Det sprider sig en underbar doft i köket.

Ingredienser:
4 dl svarta linser
2 gula lökar
2 morötter
150 g rotselleri
2 burkar krossade tomater
5 dl vatten

2 msk grönsaksfond
1 dl ketchup
2 lagerblad
1 tsk oregano
2 tsk basilika
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk socker
1 ½ tsk salt
soja för färgens skull

Garnering:
hackad persilja

Gör så här:
Skala och hacka löken, morötterna och rotsellerin. Fräs grönsakerna i smör eller olja tillsammans med linserna. Tillsätt de krossade tomaterna, vattnet, ketchupen, grönsaksfonden och sojan. Lägg i alla kryddorna. Låt puttra på svag värme tills allt har kokat ihop, ca 1 timme. Rör om då och då. Späd ev med mer vatten. Mixa såsen till önskad konsistens. Servera spagetti till.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut