söndag 21 maj 2017

Köttfärswok med nudlar

Jag har varit på utbildningsresa några dagar i Åre och det var rätt skönt att kliva av nattåget och vara hemma igen. Vädret har varit lite blandat, maten kanon och jag har lyssnat på många duktiga och inspirerande föreläsare.

Kvällens middag blev en köttfärswok med nudlar. Tänk på att olika märken av hoisinsås kan innehålla olika mängd med sesamolja, så smaka av innan du häller i den extra mängden sesamolja som står i receptet.

Ingredienser:
500 g färs
350 g nudlar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 dl oystersås
1 dl hoisinsås
1 msk soja
1 msk sesamolja
2 dl vatten
saft från 1 lime
salt
peppar 
olja

Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp en wokpanna och häll i lite olja. Stek färsen smulig. Krydda med salt och peppar och pressa i vitlöken. 
Rör i de kokta nudlarna och häll i oystersåsen, hoisinsåsen, sojan, vattnet och sesamoljan. Pressa i limen. Smaka ev av med mer salt och peppar. Garnera med limeklyftor.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut