tisdag 30 maj 2017

Syrénsaft

Har du testat att göra syrénsaft? Om inte så kan jag varmt rekommendera det.
Saften får en härligt ljusrosa färg och smakar ljuvligt.

Ingredienser:
Blir ca 3 liter saft.
40 syrénblomklasar
2 liter vatten
2 kg socker
2 citroner
1 lime
3 msk citronsyra


Gör så här:
Skölj klasarna och ta bort alla blad och stjälkar. Lägg blommorna i en stor skål.
Tvätta av citronerna och limen och skär dem i skivor. 
Lägg blommor, citroner, limen, citronsyran och sockret i ett rymligt kärlKoka vattnet och häll det över blomsterblandningen.
Låt stå övertäckt i 3 dygn. Rör om då och då. Sila och häll upp på rena glasflaskor eller plastflaskor om du vill frysa in saften. Hållbarheten på saften är inte jättelång, så jag brukar frysa in det mesta av den.






Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut