söndag 30 juli 2017

Blåbärsmarmelad

 

En hemgjord blåbärsmarmelad gör du snabbt och lätt med syltsocker.

Känns alltid lika lyxigt med en egengjord marmelad att lägga på mackan eller på nybakta scones.

Ingredienser:
Till 8 små burkar behöver du:

1 kg blåbär

1 kg syltsocker

½ dl vatten

1 vaniljstång

saft och skal från ½ lime

Gör så här:
Skölj och rensa blåbären. Lägg syltsocker, blåbär och vatten i en stor gryta.

Skrapa ur innehållet i vaniljstången och lägg i det och även själva vaniljstången i grytan.

Koka i ca 10 minuter och gör sedan ett marmeladprov för att kontrollera så marmeladen är klar.

Ta upp vaniljstången och häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar och sätt på locken.



Marmeladprov:
Häll lite marmelad på ett fat och sätt in det i kylen i några minuter.
Om marmeladen flyter ihop direkt när man dra en sked igenom, behöver den koka lite till.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut