söndag 28 januari 2018

Kycklinggryta alá Coq au vin

Jag lagade en kycklinggryta alá Coq au vin och till den serverades kokt potatis, haricot verts och en klick svartvinbärsgelé.

Ingredienser:

Till 4 personer:

4 kycklingfiléer

250 g färska champinjoner

1o små steklökar

2 msk tomatpuré

3 msk kycklingfond

2 dl rött vin

3 dl vatten

1 msk kinesisk soja

2 vitlöksklyftor

2 lagerblad

2 tsk torkad timjan

salt

peppar

maizenamjöl

Gör så här:

Skär kycklingen och champinjonerna i bitar. Skala löken.  Fräs kycklingen  och svampen i en gryta. Krydda med salt och peppar. Tillsätt vin, vatten, kycklingfond, tomatpuré, pressad vitlök, lök, timjan och lagerblad. Låt grytan koka på svag värme under lock tills kycklingköttet är färdigt, ca 20 minuter. Red av med maizenamjöl och smaka ev av med mer salt och peppar.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut