lördag 6 januari 2018

Quornfärsgryta med ris

Kvällens middag blev en gryta med quornfärs och en massa goda grönsaker i.
Till grytan serverades ris och en sallad.
 
Ingredienser:
Till 6 personer:
600 g quornfärs
1 st gul lök
1 st röd chilipeppar
1 st morot
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
3 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde 
250 g  färska champinjoner
2 msk grönsaksfond
soja för färgens skull
1 ½ tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk torkad oregano
persilja att strö över
Gör så här:
Finhacka löken, vitlöken, moroten och chilin. Skär champinjonerna i skivor.
Fräs löken, vitlöken, moroten och chilin i smör. Lägg i quornfärsen och bryn lite till. Tillsätt champinjonerna. Häll sedan i vattnet, de krossade tomaterna, grädden, sojan och kryddorna.  Låt koka ihop. Strö över persilja och servera ris och sallad till.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut