onsdag 2 januari 2019

Chokladmousse av vitchoklad och mjölkchoklad.

Nyårsaftons dessert blev en chokladmousse av vit choklad och mjölkchoklad.

Receptet går både att dubbla eller halvera.

Ingredienser:
Till 8 portioner behöver du:

Vit chokladmousse:

2 dl grädde

1 ägg

100 g vit choklad

Mjölkchokladmousse:

2 dl grädde
1 ägg
100 g marabou mjölkchoklad

Gör så här:

Ställ 8 glas på lut i tex ett muffinsbleck. Gör först den vita moussen enligt nedan och häll den i glasen. Låt stelna.

Ställ glasen rakt och gör chokladmoussen. Häll i den i glasen över den vita chokladen.

Så här gör du moussen:

Smält chokladen i vattenbad. 
Vispa grädden. Vispa upp äggen i en annan bunke och tillsätt sedan chokladen under vispning. Använd gärna elvispen. Rör till sist ner grädden till en jämn mousse.

Garnera med jordgubbar.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut