Nyårsaftons dessert blev en chokladmousse av vit choklad och mjölkchoklad.
Receptet går både att dubbla eller halvera.
Ingredienser:
Till 8 portioner behöver du:
Vit chokladmousse:
2 dl grädde
1 ägg
100 g vit choklad
Mjölkchokladmousse:
2 dl grädde
1 ägg
100 g marabou mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ 8 glas på lut i tex ett muffinsbleck. Gör först den vita moussen enligt nedan och häll den i glasen. Låt stelna.
Ställ glasen rakt och gör chokladmoussen. Häll i den i glasen över den vita chokladen.
Så här gör du moussen:
Smält chokladen i vattenbad.
Vispa grädden. Vispa upp äggen i en annan bunke och tillsätt sedan chokladen under vispning. Använd gärna elvispen. Rör till sist ner grädden till en jämn mousse.
Garnera med jordgubbar.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar