måndag 20 januari 2020

Kycklinggryta med pepparsås

Kvällens middag blev en lättlagad kycklinggryta med pepparsås. Jag hade klyftpotatis till men det går lika bra med ris eller pasta.

Ingredienser:

Till 4 – 6 personer:

700 g kycklingfilé

1 pkt bacon

250 g färska champinjoner

1 gul lök

150 g färskost med smak av olika sorters peppar

5 dl matlagningsgrädde

1 dl mjölk

1 tsk malen grönpeppar

salt

Gör så här:

Skär kycklingen och baconet i bitar. Skala och finhacka löken. Ansa och skär champinjonerna i skivor.

Stek baconet, när det börja få färg lägg i kycklingen, löken och champinjoner och stek lite till. Tillsätt grönpepparn, färskosten, grädden och mjölken. Låt puttra tills kycklingen är klar och såsen har kokat ihop. Smaka av med salt. 



 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut