lördag 20 oktober 2018

Pasta med lax och räkor

Vad säger du om en krämig pastasås med lax och räkor? Går snabbt att laga och är väldigt gott.

Ingredienser:

Till 4 personer:

500 g färsk pasta

350 g färsk lax

150 g färska skalade räkor

50 g smör

4 dl grädde

1 dl mjölk

200 g philadelphiaost

skal från 1 citron

saft från ½ citron

2 tsk fiskfond

1 dl finhackad dill

salt

peppar

Garnering:

räkor

citron 

dill

Gör så här:

Skär laxen i 2 x 2 cm bitar. Smält smöret i en gryta och tillsätt grädden, mjölken, osten, fonden, skal och saft från citronen och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan under tiden.

Tillsätt fisken och låt sjuda i ca i 3 min. Lägg i dillen och räkorna och blanda till sist försiktigt ihop med den nykokta pastan. Garnera med citron, dill och några räkor.



torsdag 11 oktober 2018

Kebabsås med fanta

Jag gjorde kebab och till den gjorde en kebabsås med fanta i.

Kebabköttet gjorde jag av blandfärs och recept hittar du här.

Ingredienser:

3 dl gräddfil

1 ½ msk chilisås

½ dl fanta

0,75 dl majonäs

1 dl creme fraiche

1  pressad vitlöksklyfta

1 tsk sambal olek

½ tsk grovmalen svartpeppar

½ tsk cayennepeppar

 ½- 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda ihop alla ingredienserna till en sås.



 

tisdag 9 oktober 2018

Höstgryta med kassler och svamp

Jag lagade en höstgryta med kassler och svamp. Den går snabbt att laga och räcker till många.

Ingredienser:

Till 8 personer:

1 kg kassler

150 g kantareller

200 g skogschampinjoner

1 gul lök

1 röd paprika

2 dl mjukost med kantarellsmak

3 dl grädde

3 dl mjölk

peppar

ev salt

Gör så här:

Skär kasslern i strimlor. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka löken och skär paprikan i bitar.

Fräs kasslern, paprikan, löken i smör i en gryta.
Låt det fräsa en stund. Lägg i mjukosten och häll i grädden och mjölken.

Krydda med peppar och ev lite salt. Låt koka ihop. Servera ris till.




söndag 7 oktober 2018

Potatisrosor

Potatisrosor är både goda och vackra att se på. Till dem serverades rostas, rödvinssås, ugnsrostade tomater och haricots verts.

Ingredienser:

Till 12 st rosor behöver du:

16 stora potatisar

100 g smör

2 vitlöksklyftor

2 dl finriven parmesan

1 msk finhackad färsk timjan

1 ½ tsk salt 

Garnering:

riven parmesan

timjan

Gör så här:

Smält smöret. Blanda i vitlöken, saltet och timjanen. Pensla ett muffinsbleck med lite av smöret.

Skala och skiva potatisen tunt. Gärna med en manolin. Blanda ihop potatis, smöret med kryddorna och osten.

Lägg potatisen omlott på rad och rulla ihop dem till en ”ros” och ställ dem i muffinsblecket. Ställ in dem i ugnen på 200 g i ca 60 minuter. När de är klara lägg på lite riven parmesan och timjan på varje ros och lyft försiktigt upp dem ur formarna.






onsdag 3 oktober 2018

Chokladpannacotta toppad med daim

Vi firade Jacob och till dessert serverades det chokladpannacotta som toppades med daim.

Receptet räcker till 12 personer.

Ingredienser:

500 g mjölkchoklad

1 liter grädde

3 gelatinblad

 1 dl socker

Garnering:

2 st dubbeldaim

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Hacka chokladen. Koka upp grädden som hälls över den hackade chokladen. Krama ur och gelatinbladen och lägg i dem.

Mixa pannacottan slät och häll upp i 12 serveringsglas.

Låt stå i kylen i minst 3 timmar eller gärna över natten innan servering.

Garnera med krossad daim precis innan de ska ätas.




Skriv ut