söndag 23 september 2012

Limepaj

Pajskal:

3  ½ dl krossade digestive
Ca 1 dl smält smör
1 msk socker

Krossa kexen i matberedare eller i plastpåse med en kavel.
Blanda med smör och socker till smulig deg. Pressa ut i en springform.
Grädda 5-8 min i 175 grader. Låt formen svalna på galler innan du fyller den.


Fyllning:

5 äggulor
1 burk kondenserad, sötad mjölk (ca 400g)
2 dl strösocker
1dl pressad lime
1 msk rivet limeskal


Så här gör du:

Vispa äggulor och socker med elvisp i en bunke tills det börja tjockna.
Tillsätt mjölk och fortsätt vispa tills smeten blir lite tjockare. 
Rör i limesaft och skal och häll krämen i pajskalet. Krämen tjocknar ännu mer när limesaften hälls i.
 Grädda 10 minuter och låt svalna på galler. Låt pajen stå i frysen minst 3 timmar.
Den ska vara fast men inte hårdfrusen. Ta fram pajen 15-20 minuter innan servering.

Servera pajen med vaniljglass.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut