torsdag 20 september 2012

Snabba fisksoppan med Aioli.



Servera soppan med en klick Aioli.




Nu när hösten är här så är det gott med en värmande soppa.. Idag blev det fisksoppa med Aioli och vitlöksbröd.

2 schalottenlökar
5 msk tomatpuré
1 liter vatten
4 dl grädde
5 msk skaldjursfond (Jag använde Bongs)
1 paket torsk
2 laxfiléer
Saften av en halv citron.
Dill
Salt, peppar och cayennepeppar.







Gör så här:

Tärna fisken i kuber och häll på lite salt och låt stå medan du gör soppan. På det sättet blir fisken fastare.

Hacka schalottenlöken och bryn den utan att den tar färg. Blanda i tomatpurén och häll på vattnet.
Pressa i citronsaften och häll på grädde och fond.
Krydda med salt, peppar och cayennepeppar.
Koka upp soppan och lägg i fisken. Koka i ca 5 minuter.
Vill du ha soppan tjockare, red den med lite maizenamjöl.
Hacka dillen och lägg i den i soppan.

Servera med en klick Aioli och vitlöksbröd.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut