Till kalaset bakade jag 2 vitchokladmousse tårtor som garnerades med chokladrullar och citronmeliss.
Ingredienser:
Botten:
2 ägg+ 1 äggula
1 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl kakao
Fyllning:
200 g vit choklad
4 äggulor
4 dl vispgrädde
Garnering:
Hyvlad choklad och citronmeliss.
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och kakao och rör försiktigt ner i äggsmeten. Häll i en smord form ca 22 cm i diameter. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter. Låt svalna.
Smält den vita chokladen i vattenbad. Låt svalna lite och rör i äggulorna. Vispa grädden och häll först i hälften i chokladblandningen och blanda väl. Vänd sedan ner resterande grädden. Häll moussen över chokladbottnen i formen och bred ut den. Ställ övertäckt i frysen i ett par timmar eller gärna över natten. Tag upp ur frysen 10 minuter innan servering.
Garnera med chokladrullar och citronmeliss.
Chokladrullar gör du så här:
Smält choklad i vattenbad. Häll upp på en plåt eller en marmorskiva och låt stelna. Hyvla rullar med en osthyvel. Obs! Chokladen får inte vara för kall.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar