Jag älskar kål i alla former. Brun eller rödkål, eller helst både och.
Kål är ett måste för mig på julen.
Jag ugnsteker brunkålen för jag tycker att det blir ett bättre resultat.
Ingredienser:
1 kg vitkål
100 gram smör
1 dl sirap
2 tsk salt
½ tsk vitpeppar
5 dl köttbuljong
2 msk ättika(12%)
1 tsk soya för färgens skull.
Gör så här:
Ta bort de två yttersta bladen. Dela vitkålshuvudet i fjärdedelar.
Skär bort den grova stammen.
Strimla vitkålen i en matberedare eller med kniv i ca 1 cm breda bitar.
Bryn lite kål i taget i smör i en stekpanna och lägg över i en ugnsform.
Krydda med salt, peppar och ringla över sirap under stekningen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll över buljongen och soyan. Stek brunkålen i ugnen i en timme.
Rör om i kålen då och då.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar