Gjorde en kyckling curry som jag hade hasselbackspotatis till, men du kan använda biff eller fläskfilé om du vill det. Ris i stället för potatis är också gott.
Jag hade rabarberchutney i grytan, men du kan ha vilken chutney du vill. Recept på rabarberchutney hittar du här.
Ingredienser:
4 port
4 kycklingfiléer
1 tsk sambal oelek
2 pressade vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 purjolök
2 msk kycklingfond
2 msk soya
2 msk curry
1 tsk salt
2 dl mjölk
4 dl cremefraiche
½ dl rabarberchutney
Skär kycklingen i bitar och bryn den. Rör i curry, soya, salt, vitlök, fond, cremefraiche, mjölk och chutneyn och låt koka ihop. Lägg i purjolöken och paprikan på slutet, så att de är lite krispiga. Servera med en extra klick chutney och en sallad.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar