söndag 16 december 2012

Julens godaste revbensspjäll

Det är inte varje år som vi har revben på julbordet.
För att jag ska godkänna dem så måste de vara riktigt
"köttiga" och fina. Men visst är det gott med revben. 

Ingredienser:
1 kg tjocka revbensspjäll
2 små morötter
1 gul lök
salt
6 vitpepparkorn   

Gör så här:

Fyll en kastrull med vatten och lägg i lök i klyftor, skivade morötter, vitpepparkorn och salt. Salta ganska mycket för smakens skull. Koka revbenen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills köttet är riktigt mört.
Tag upp dem och låt dem rinna lite innan de penslas med glaze.
Glaze:
½ dl ketchup
1 msk soya
2 msk socker
1 msk riven färsk ingefära
2 msk flytande honung
1 msk sesamolja
Rör ihop ingredienserna till glazen och pensla revbenen med den. Sätt in revbensspjällen på 200 grader i ca 35 minuter till de har fått färg. Pensla lite då och då under griljeringen.

 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut