För att jag ska godkänna dem så måste de vara riktigt
"köttiga" och fina. Men visst är det gott med revben.
Ingredienser:
1 kg tjocka revbensspjäll
2 små morötter
1 gul lök
salt
6 vitpepparkorn
Gör så här:
Fyll en kastrull med
vatten och lägg i lök i klyftor, skivade morötter, vitpepparkorn och salt. Salta ganska mycket för smakens skull. Koka revbenen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills köttet är riktigt mört.
Tag upp dem och låt dem rinna lite innan de penslas med
glaze.
½ dl ketchup
1 msk soya
2 msk socker
1 msk riven färsk ingefära
2 msk flytande honung
1 msk sesamolja
1 msk soya
2 msk socker
1 msk riven färsk ingefära
2 msk flytande honung
1 msk sesamolja
Rör ihop ingredienserna till glazen och pensla revbenen med den. Sätt in revbensspjällen på 200 grader i ca 35 minuter till de har fått färg. Pensla lite då och då under griljeringen.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar