Jag garnerade med några lingon och pudrade över lite florsocker.
Nu är det snart dax för Jul med Ernst och det vill inte jag missa.
Till en form behöver du.
Ingredienser:
200 g pepparkakor
150 g philadelphiaost
2 dl socker
1 ½ tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa grädden tjock. Vispa philadelphiaost, socker och vaniljsocker tills det är klumpfritt.
Tillsätt äggulorna, en i taget. Blanda i grädden i ostsmeten.
Krossa pepparkakorna och lägg i 2/3 i en form med löstagbar kant och fördela jämnt.
Häll i smeten och smula resten av pepparkakorna ovanpå. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Krossa pepparkakorna och lägg i 2/3 i en form med löstagbar kant och fördela jämnt.
Häll i smeten och smula resten av pepparkakorna ovanpå. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Toppen fin-god och enkel och billig
SvaraRaderaTack så mycket!
RaderaSer jätte smarrig ut, men ska den inte in i ugnen alls?
SvaraRaderaDen ska inte bakas i ugnen.
RaderaBlir inte botten väldigt smulig om man inte har i lite margarin bland pepparkakorna?
SvaraRaderaBotten blir lite smulig. Vill ha den fastare så rör i lite margarin om du vill. God Jul!
Radera