söndag 16 december 2012

Pepparkakscheesecake

 3:e advent och vi hade födelsedagsfika för Isac och jag bakade pepparkakscheesecake och bjöd gästerna på.
Jag garnerade med några lingon och pudrade över lite florsocker. 
Nu är det snart dax för Jul med Ernst och det vill inte jag missa.
Till en form behöver du.

Ingredienser:
200 g pepparkakor
150 g philadelphiaost
2 2
dl socker
1.51 ½
 tsk vaniljsocker
3 3
st äggulor
3 3 dl vispgrädde


Gör så här:
Vispa grädden tjock. Vispa philadelphiaost, socker och vaniljsocker tills det är klumpfritt.
Tillsätt äggulorna, en i taget. Blanda i grädden i ostsmeten.

Krossa pepparkakorna och lägg i  2/3 i en form med löstagbar kant och fördela jämnt. 
Häll i smeten och smula resten av pepparkakorna ovanpå.  Ställ in i frysen i minst 4 timmar.




6 kommentarer :

  1. Toppen fin-god och enkel och billig

    SvaraRadera
  2. Ser jätte smarrig ut, men ska den inte in i ugnen alls?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den ska inte bakas i ugnen.

      Radera
  3. Blir inte botten väldigt smulig om man inte har i lite margarin bland pepparkakorna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Botten blir lite smulig. Vill ha den fastare så rör i lite margarin om du vill. God Jul!

      Radera

Skriv ut