fredag 22 juni 2012

Fläderblomssaft




Fläderblomma
Ingredienser:
50 fläderblommor
3 citroner
3 msk citronsyra
2 kg socker
2 liter vatten.
Gör så här:
Lägg blomklasar, citroner, citronsyra och socker i ett rymligt kärl.
Häll över kokande vatten.
 Låt stå övertäckt i 5 dygn och sila och häll upp på rena glasflaskor eller plastflaskor om du vill frysa in saften.

      

 

måndag 18 juni 2012

Rabarberchutney

 


Ingredienser:

1 kg rabarber
4 rödlökar

3 msk ättika 24 %

1,5 dl vatten


Skär ner rabarbern och rödlöken i bitar och lägg detta i en gryta tillsammans med ättikan och vattnet.
Koka i 10 min.

Blanda sedan i….

1 liter socker
3 msk curry

2 tsk mald ingefära

4 tsk salt

4 finhackade chilipeppar, både röda och gröna

12 hackade torkade aprikoser


Låt allt kokas i 30-40 minuter tills det tjocknar. Tänk på att röra om då och då eftersom det kan bränna fast.

Häll upp chutneyn på rena burkar.

En klick rabarberchutney som tillbehör till grilltallriken, det är mumma! :-)




Chutneyn är en uppskattat ge bort present.

Skriv ut