söndag 13 januari 2013

Chokladmousse


Enligt mig finns det ingen choklad som slår Marabou mjölkchoklad. Här kommer receptet på den chokladmousse som jag gjorde igår, den går fort att göra och smakar fantastiskt. Du kan halvera eller dubbla receptet om du vill. Jag garnerade med en noblesse, men du kan lika gärna ta färska bär eller något annat gott.

Ingredienser:

Till 8 portioner behöver du...
4 dl grädde
2 ägg
200 g marabou mjölkchoklad

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad. 
Vispa grädden. Vispa upp äggen i en annan bunke och tillsätt sedan chokladen under vispning. Använd gärna elvispen. Rör till sist ner grädden till en jämn mousse.
Häll upp den i serveringsglas. Låt stå kallt i kylskåp i minst en timme innan servering. 

Garnera med noblesse.







5 kommentarer :

  1. Supergod, gjorde den precis. :)

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott. Kan man ha den som fyllning i tårta? Blir den tillräckligt fast för detta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vispa grädden ganska hårt, så bör den funka till tårtfyllning. /Mvh Linda

      Radera
  3. Hej!

    Kan man göra moussen dagen innan den ska ätas?
    /Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det kan du göra. Täck över moussen med plastfolie och ställ dem i kylen. / Mvh Linda

      Radera

Skriv ut