lördag 12 januari 2013

Smördegsinbakad fläskfilé

 Lördagskväll och jag lagade en smördegsinbakad fläskfilé med inslag av italienska smaker. 
Till den serverades klyftpotatis och en sallad. Recept på klyftpotatis hittar du här.

Ingredienser:

1 rulle smördeg
1 fläskfilé
2 dl creme fraiche
½ dl pesto
½ dl finhackade soltorkade tomater
½ stor purjolök
1 dl cashewnötter
1oo g parmaskinka

Gör så här:
 Ansa och bryn fläskfilén runt om. Krydda med salt och peppar. Stek fläskfilén under lock på svag värme i 10 minuter. Blanda ihop creme fraiche, pesto och soltorkade tomater. Smaka av med salt. Skär purjolöken i bitar och bryn den utan att den får färg. Rulla ut smördegen. 
Linda parmaskinkan runt fläskfilén och lägg den i mitten av smördegen. 
Häll såsen runt om och lägg på purjolök och cashewnötterna och vik först upp kortsidorna och sedan långsidorna. 
Knip i hop till ett paket. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter eller till det är fått en fin färg.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut