Ingredienser:
Till 4 personer behöver du.
färsk pasta
200 g varmrökt eller kallrökt lax
färsk bladspenat (70 g)
saft och skal från 1 lime
1 msk flytande honung
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk valfri örtblandning.
Jag använde en örtblandning med bla persilja, lök, vitlök, basilika, peppar och citronskal i.
maizenamjöl
Gör så här:
Skär laxen i bitar. Grovhacka spenaten.
Blanda creme fraiche och grädden i en kastrull. Lägg i lime och honung.
Krydda med salt, peppar och örtkryddan. Red av med maizenamjöl.
Lägg till sist i laxen och spenaten.
Rör försiktigt, så att laxen inte faller sönder för mycket om du väljer att göra pastasåsen på varmröktlax.
Servera med färsk pasta och en sallad.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar