Jag var sugen på fisk och thaimat idag, så det fick blir lite av vardera. Till fisken serverades en krispig sallad och en dressing som hälldes över.
Ingredienser:
Till 4 portioner behöver du...
600 -700 g torskfilé
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
saft och skal från 1 lime
1/2 röd chili
1/2 dl flytande honung
2 msk kinesisk soya
salt
Gör så här:
Lägg torsken i en ugnsäker form. Salta på fisken.
Riv ingefära, limeskal, vitlök och finhacka chilin.
Blanda honung, soya och limesaft och lägg i övriga kryddor.
Häll blandningen över fisken och sätt in på 200 grader tills fisken är fast och vit i köttet.
Krispig sallad:
1 romansalladshuvud
1 syrligt äpple
1 knippe rädisor
1 liten gul lök.
2 avokado
1/2 röd chili
3 msk kinesisk soya
1 msk sesamolja
1 msk flytande honung
1 msk färsk riven ingefära
1 tsk citronolja.
Grovhacka romansalladen. Skala och skär äppel och lök i skivor. Skär även rädisor och avocadon i skivor. Finhacka chilin och riv ingefäran.
Blanda ihop soya, oljor, honung och lägg i de färska kryddorna. Häll dressingen över salladen och blanda runt.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar