onsdag 20 mars 2013

Kycklingsoppa med kokosmjölk

Fast det är vårdagsjämning, yr snön ute och det finns inte ett spår av att våren är i antågande. Då passar det bra att laga en värmande soppa. 
Dagens soppa blev en thai inspirerad soppa med bla kyckling, kokosmjölk, chili och ingefära.

Ingredienser:
3 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 purjolök
1 schalottenlök
100 g färska champinjoner
1 burk kokosmjölk
5 dl vatten
1 dl grädde
1 msk färsk ingefära
1 röd chili
1 hönsbuljongstärning
skal och saft från 1 lime
3 limeblad
salt

Gör så här:
Skär kyckling och champinjoner i skivor. Krydda kycklingen med salt och peppar. 

Hacka schalottenlök, purjolök, paprika och chili i bitar. Riv ingefäran och skalet från limen. 

Bryn schalottenlök och chili i smör. Häll i kokosmjölk och vatten och lägg sedan i ingefära, buljongtärning, limeblad, saft och skal från limen. 

Lägg därefter i kycklingen och låt sjuda i någon minut. Tillsätt champinjoner, paprika, purjolök och grädde och låt sjuda tills kycklingen är klar. 
Smaka av soppan med salt. Ta bort limebladen innan servering. Servera med vitlöksbröd.

4 kommentarer :

  1. Ser riktigt gott ut! Spana in mitt recept på liknande kyckling-gryta:

    http://catbje.se/uncategorized/kycklinggryta-med-masaman-curry/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag gick genast in och kollade på ditt recept. Det såg oxå väldigt gott ut!

      Radera
  2. Hur många pers är detta receptet till ? Ser gott ut! /Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Receptet räcker till 4 personer. / Mvh Linda

      Radera

Skriv ut