Jag blev tillfrågad av Ica om jag ville vara med och tävla som årets grillmästare och tyckte att det skulle vara en kul grej.
När det är sommar så vill man ju vara ute så mycket som möjligt och därför tillagades hela middagen på grillen.
Jag grillade en klassisk burgare med hembakat bröd och grillad majs, lök och butternut squash som penslades med en underbart god örtolja. Även ananas i stavar grillades.
I burgaren hade jag sallad, rå lök, cheddarost och en god dressing.
Du kommer att kunna rösta mellan den 5 juni - 15 juni.
Rösta genom att klicka på bilden nedan.Ingredienser:
Till fyra burgare behöver du:600 g nötfärs
1 ägg
1 ½ msk worcestershiresås
3 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 tsk köttbuljong i pulver
1 tsk salt
1 tsk köttbuljong i pulver
Gör så här:
Blanda i hop alla ingredienser och forma sedan till 4 platta burgare. Grilla burgarna på grillen.
Grönsaker:
1 butternut squash2 majskolvar
4 färska lökar
1 halv ananas
Gör så här:
Skär ananasen i stavar. Låt skal och blast vara kvar.
Dela majskolvarna på mitten. Skär butternut squashen i skivor och kärna ur den och skär löken på mitten. Låt en bit blast sitta kvar. Pensla alla grönsaker utom ananasen med örtoljan.
Till fyra bröd behöver du:
Grönsaker:
1 butternut squash2 majskolvar
4 färska lökar
1 halv ananas
Gör så här:
Skär ananasen i stavar. Låt skal och blast vara kvar.
Dela majskolvarna på mitten. Skär butternut squashen i skivor och kärna ur den och skär löken på mitten. Låt en bit blast sitta kvar. Pensla alla grönsaker utom ananasen med örtoljan.
Till fyra bröd behöver du:
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
8 dl mjöl
2-3 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa socker
Gör så här:
Smula jästen i matberedaren/bunken. Tillsätt vatten, mjöl, olja, salt och socker.
Arbeta degen smidig i matberedaren eller för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Forma till 4 hamburgerbröd. Baka bröden på grillen på ett foliepapper.
Grundrecept till dressing och pensling:
2 dl färsk oregano
1 dl färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 ½ tsk flingsalt
Gör så här:
Kör ingredienserna i en mixer eller finhacka dem. Dela upp kryddmixen i två olika skålar och blanda sedan enligt nedan.
Till dressingen:
1 dl cremefraiche
1 dl majonäs
2 krm sambal oelek
½ tsk socker
Till pensling:
3 msk olivolja
1 krm grovmalen svartpeppar
½ msk rödvinsvinäger
3 dl ljummet vatten
8 dl mjöl
2-3 msk olivolja
1 nypa salt
1 nypa socker
Gör så här:
Smula jästen i matberedaren/bunken. Tillsätt vatten, mjöl, olja, salt och socker.
Arbeta degen smidig i matberedaren eller för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Forma till 4 hamburgerbröd. Baka bröden på grillen på ett foliepapper.
Grundrecept till dressing och pensling:
2 dl färsk oregano
1 dl färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 ½ tsk flingsalt
Gör så här:
Kör ingredienserna i en mixer eller finhacka dem. Dela upp kryddmixen i två olika skålar och blanda sedan enligt nedan.
Dressingen till hamburgaren. |
Till dressingen:
1 dl cremefraiche
1 dl majonäs
2 krm sambal oelek
½ tsk socker
Till pensling:
3 msk olivolja
Örtoljan till pensling. |
½ msk rödvinsvinäger
Den goda hamburgaren. |
Butternut squash, ananas, majskolvar, lök och burgare. |
Majskolvar, burgare och hembakta hamburgerbröd från grillen. |
En god grilltallrik. |
Vad gott det ser ut! Detta ska jag prova till helgen.
SvaraRaderaTack så mycket!
Radera