Det är då mycket gott som man kan göra av rabarber.
Jag gjorde en paj med rabarber och jordgubbar.
Jordgubbar och rabarber passar bra ihop. Sött och syrligt på samma gång och med en god smuldeg över. Pajen serverades med vaniljsås.
Ingredienser:
150 g smör
1 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
3 dl havregryn
2 msk sirap
Fyllning:
400 g rabarber
½ liter skivade jordgubbar
1½ dl strösocker
1 ½ msk potatismjöl
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl, havregryn och sirap.
Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med socker och potatismjöl.
Lägg rabarbern i en pajform och sätt in i ugnen på 200 g i ca 10 minuter.
Ta ut och häll ev av lite vätska.
Skiva jordgubbarna och lägg över rabarbern och strö över smuldegen.
Grädda pajen på 200 grader i ca 15-20 minuter.
Servera med vaniljsås.
½ liter skivade jordgubbar
1½ dl strösocker
1 ½ msk potatismjöl
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl, havregryn och sirap.
Skiva rabarbern tunt. Blanda ihop med socker och potatismjöl.
Lägg rabarbern i en pajform och sätt in i ugnen på 200 g i ca 10 minuter.
Ta ut och häll ev av lite vätska.
Skiva jordgubbarna och lägg över rabarbern och strö över smuldegen.
Grädda pajen på 200 grader i ca 15-20 minuter.
Servera med vaniljsås.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar