söndag 11 augusti 2013

Citronsås

I dag grillade vi torsk i foliepaket och till fisken gjorde jag en citronsås.
Såsen är oxå god till kyckling, men byt i så fall ut fiskbuljongtärningen mot kycklingbuljong.
Det blir ganska mycket sås av receptet, men du kan lätt halvera det.
Jag lagade mat till 8 personer.

Ingredienser:

50 g smör
2 schalottenlökar
4 dl creme fraiche
6 dl vatten
½ dl vetemjöl
1 fiskbuljongtärning 
rivet skal från en citron
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 tsk aromat
1 krm vitpeppar
1 krm gurkmeja
1 msk socker

Gör så här:
Skala och finhacka schalottenlöken. Riv det yttersta skalet från citronen.
Smält smöret och fräs lök och citronskal utan att de tar färg.
Pudra över vetemjöl och häll i vatten och creme fraiche.
Lägg i fiskbuljongtärning, citronsaft och kryddor. Låt sjuda ihop till en krämig sås.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut