tisdag 19 november 2013

Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis skärs i skivor, penslas med smör och ugnsbakas.
Vill du så lägger du även på lite ströbröd på potatisen, men det hade inte jag den här gången. 
Beräkna med någon extra potatis per person, för de har en strykande åtgång. 

Ingredienser:
potatis
smör
vitlök
örtkryddor
salt


Gör så här:
Skala potatisen. Skär den i skivor, men inte helt igenom. Jag bruka lägga en liten skärbräda på en större. Därefter lägger jag potatisen på den stora brädan och skär den i skivor.

På så sätt tar den lilla skärbrädan emot och du riskera att inte skära potatisen helt igenom.
Ställ potatisarna med den skurna sidan upp i en ugnssäker form eller plåt.

Smält smör i en liten kastrull. Pressa i vitlök och lägg i örtkryddor och salt.
Pensla potatisen med smöret och ställ in dem i ugnen på 200 grader till de har blivit mjuka.
Det tar ca 45-50 minuter. Pensla då och då med smöret under bakningen på potatisen.




.

2 kommentarer :

  1. Åh, vi hade också hasselbackspotatis igår, verkligen supergod rätt! Har aldrig provat med örter på. Vilka örtkryddor rekommenderar du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag köper ofta olika kryddblandningar. Örtblandningen som jag hade till potatisen heter pestokrydda och innehåller bla. tomat,lök,persilja,basilika och vitlök. En annan örtkrydda som jag gillar väldigt mycket är persillade.

      Radera

Skriv ut