måndag 9 december 2013

Choklad och lakritskola


Jag kokade choklad och lakritskola. Resultatet blev en kola med lite "vuxen" smak.
En del av barnen rynkade på näsan när jag sa att det va lakrits i.
Själv tyckte jag att d0m blev väldigt goda, då jag gillar kombinationen av choklad och lakrits. 

Ingredienser:
3 msk kakao
2 msk lakritspulver
2 dl socker
2 dl ljus sirap
3 dl grädde

Garnering:
lite flingsalt

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp.
Koka massan på svag värme till 120 grader. Rör regelbundet, så massan inte bränner fast i botten.
Kontrollera konsistensen genom att släppa ner en droppe av kolasmeten i ett glas kallt vatten. 
Kolan ska stelna men ändå vara mjuk.
Häll upp kolasmeten på ett bakplåtspapper och låt svalna något. Strö över lite flingsalt
Klipp eller skär den i bitar. Linda in varje bit i cellofan och förvara svalt.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut