onsdag 1 januari 2014

Gratinerad Hummer

Då är det nytt år och 2014. Gav du några nyårslöften? Det gjorde inte jag.
Förrätten på nyårsafton blev en gratinerad hummer.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
2 st humrar
1 ½ dl skalade räkor
skal och saft från 1 lime
1 tsk färsk riven ingefära
2 tsk finhackad röd chili
2 msk finhackad färsk dill
1 dl riven kvibille cheddarost
1 dl creme fraiche
4 msk majonäs
salt
peppar

Gör så här:
Klyv hummern i två delar. Plocka ut köttet och gröp ur hummern. Bryt av klorna och krossa dem så du kommer åt köttet i dem. Skär hummerköttet och räkorna i bitar. Finhacka chili och dill.
Riv limeskal, ingefära och ost. Lägg allt i en bunke och pressa i limen och blanda i creme fraiche och majonäs. Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka i hummerskalet och gratinera på 200 grader tills den har fått en vacker färg. Garnera med lite dill och lime. Servera med ett vitlöksbröd till.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut