tisdag 6 januari 2015

Kyckling i currysås med ris

Kyckling i currysås går snabbt och är billigt att laga.
Det är en väldigt god rätt som passar perfekt till matlådan dagen efter.
Imorgon kommer klockan att ringa alldeles för tidigt och det är dax att jobba igen efter några dagars ledighet. Jag kan väl inte påstå att jag tillhör den morgonpigga skaran direkt.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:
1 kg kycklingfilé
1 gul lök
1 syrligt äpple
½ dl vetemjöl
2 msk kycklingfond
4 dl mjölk
2 ½ dl grädde
2 tsk curry
1 msk socker
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Gör så här:
Skär kycklingen i bitar. Skala och finhacka löken och skär äpplet i bitar.
Stek kycklingen i en panna och krydda med salt, peppar och curry. Lägg i löken,vitlöken, äpplet, kycklingfonden, sockret och fräs lite till. Pudra över vetemjölet och rör om.
Häll i mjölken och grädden och låt sjuda tills kycklingen är klar och såsen har tjocknat lite.
Serveras med ris och en sallad.



2 kommentarer :

  1. Hej! Ser gott ut! Du har skrivit att man ska lägga i mjölk men inte hur mycket i receptet. Har tänkt laga detta så bra om du kan lägga till det? Tack! /Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack för att du säger till. Det ska vara 4 dl mjölk./ Mvh Linda

      Radera

Skriv ut