fredag 10 juli 2015

Nutellasockerkaka

Vädret har väl inte varit det bästa idag, men då passar det bra att vara inne och baka. Bakade en nutellasockerkaka till fikat och den slukades med god aptit.
Önskar alla läsare en riktigt bra helg!

Ingredienser:
Form ca 1 ½ liter:
50 g smör
1 1/4 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1- 1 ½ dl nutella

Garnering:
nutella

Gör så här:
Smörj och bröa en form. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt smör/mjölkblandningen och sist mjölet som har blandats med bakpulvret och vaniljsockret. Värm nutellan lite i mikron. Häll i 2/3 av smeten i formen och ringla över nutellan och häll över resten av smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter.
När kakan har svalnat lite så ringlar du över lite nutella över kakan.





4 kommentarer :

  1. Den nutella du ringlar över kakan är den utöver 1-1,5 dl som ska hällas i smeten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt korrekt. 1-1 1/2 dl i kakan och sedan valfri mängd nutella på kakan. Med vänlig hälsning, Linda.

      Radera
  2. Nu har jag bakat kakan, den blev bra, men jag hoppade över nutella ovanpå för när jag vände upp kakan var den mesta nutellan i botten, alltså överst efter vändningen, så din ser finare ut, men viktigast är att den var god. Har aldrig använt nutella tidigare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va bra att du gillade kakan och jag är helt säker på att den var minst lika fin som min :) Med vänlig hälsning, Linda

      Radera

Skriv ut