Hans favoriträtt är just potatis, sås, någon form av kött och vinbärsgelé. Så det fick det bli. Det serverades även inlagd gurka och brysselkål till.
Ingredienser:
Till en köttfärslimpa.700 g kalvfärs
½ dl ströbröd
1 liten gul lök
1 ½ dl grädde
½ dl mjölk
2 ägg
1 ½ tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
½ dl ströbröd
1 liten gul lök
1 ½ dl grädde
½ dl mjölk
2 ägg
1 ½ tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
Gör så här:
Blanda grädde, mjölk, ägg och ströbröd. Skala och finhacka löken.
Stek den i smör utan att den får färg. Blanda ihop alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
Forma till en avlång limpa och lägg den i en ugnsform. Sätt in i ugnen på 200 grader i 45-60 minuter.
Häll på lite vatten efter en halvtimme, så att det bli lite sky till såsen.
Blanda grädde, mjölk, ägg och ströbröd. Skala och finhacka löken.
Stek den i smör utan att den får färg. Blanda ihop alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
Forma till en avlång limpa och lägg den i en ugnsform. Sätt in i ugnen på 200 grader i 45-60 minuter.
Häll på lite vatten efter en halvtimme, så att det bli lite sky till såsen.
Såsen:
Skyn från köttfärslimpan
Skyn från köttfärslimpan
50 g smör
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1½ msk svartvinbärsgelé
soya
1 tsk aromat
vitpeppar
salt
½ dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk kalvfond
1½ msk svartvinbärsgelé
soya
1 tsk aromat
vitpeppar
salt
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar