Pasta med oxfilé i en krämig sås är en perfekt bjudrätt som går fort att laga och som du kan förbereda genom att göra såsen innan och sedan steka till köttet när pastan kokas precis innan servering.
Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
1,2 kg oxfilé
200 g champinjoner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
150 g gorgonzola
2 ½ dl rödvin
4 msk kalvfond
1 liter grädde
1 dl finklippt persilja
1 tsk grovmalen svartpeppar
salt
ev maizenamjöl till redning
Garnering:
riven parmesanost
Gör så här:
Ansa och skär oxfilén i 1 cm skivor. Krydda dem med salt och peppar.
Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken. Skär champinjonerna i skivor.
Fräs löken och vitlöken i smör i en gryta utan att den tar färg. Häll på rödvinet och kalvfonden och låt småputtra i 5 minuter. Häll på grädden och smula ner gorgonzolaosten. Låt såsen koka ihop och krydda med peppar och salt. Fräs champinjonerna i en panna och lägg i dem i såsen.
Stek köttet hastigt i en stekpanna och låt det vila i 5 minuter medans du koka pastan.
Lägg i persiljan och vänd till sist ner köttet och låt puttra i några minuter.
Servera med pastan och riven parmesanost.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar