torsdag 18 februari 2016

Tortellini i tomat och champinjonsås


Färsk pasta går fort och laga och du kan välja att äta denna rätt som vegetarisk eller som jag med köttbullar till. Det finns tortellini med många smaker, jag valde med ricotta och spenat.

Ingredienser:

Till 3-4 personer:
tortellini med ricotta och spenat 500 g
1 burk krossade tomater (400 g)
1 gul lök
100 g färska champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
1 tsk torkad basilika
1 msk socker
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

½ dl finklippt persilja

Gör så här:
Skala och skär lök och vitlök i bitar. Fräs löken och champinjonerna i smör.
Häll i tomater och vatten. Tillsätt kryddorna.
Låt såsen koka upp och lägg i pastan och låt den koka tills den är klar i såsen.
Servera köttbullar till.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut