torsdag 17 mars 2016

Gremolatakyckling

Ikväll rörde jag ihop en gremolata som jag penslade på kycklingen för att få en god smak.
Lite av gremolatan sparade jag för att använda som smaktillsats i den kalla såsen.  
Till kycklingen serverades potatiskroketter och en grönsallad.

Ingredienser:
6 st kycklingklubbor
salt
peppar
grillkrydda

Gremolata:
1 ½ dl färsk persilja
1 citron, saft och rivet skal
2 st pressade vitlöksklyftor
1 dl olja
½ tsk salt

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till gremolatan till en röra. Krydda kycklingen med salt, peppar och grillkrydda. Tag undan 3 msk gremolata till såsen. Pensla resten av gremolaten runt om kycklingklubborna och sätt in i ugnen på 200 g i ca 1 timme.

Gremolatasås:
3 msk av gremolatan
5 dl cremefraiche
½ dl majonäs
1 vitlöksklyfta
½ tsk salt
½ dl sweet chilisås

Gör så här:
Gör ihop alla ingredienserna till såsen och pressa i vitlöksklyftan.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut