En mustig och värmande portergryta passar perfekt till middag när det är kallt och mörkt ute. Till grytan serverades ugnsrostade rotfrukter.
Ingredienser:
1,2 kg nötbog
2 gula lökar
2 morötter
4 dl porter
3 dl vatten
6 krossade enbär
½ dl svartvinbärsgelé
2 msk kinesisk soya
3 msk kalvfond
5 dl grädde
maizenamjöl
1 tsk timjan
salt
peppar
Gör så här:
Skär köttet i bitar. Hacka löken och skär morötterna i skivor. Mortlar enbären.
Bryn köttet i en stor gryta och krydda med salt och peppar.
Lägg i löken, morötterna, timjanen och enbären och bryn lite till.
Häll på vatten, portern, vinbärsgelén, sojan och fonden. Låt stå och småputtra på svag värme tills köttet är riktigt mört.
Häll i grädden och smaka ev av med mer salt och peppar. För tjockare sås red av med lite maizenamjöl.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar