måndag 8 april 2019

Chili con quorn

Jag lagade en vegetarisk chili con carne med quorn i, som jag väljer att kalla chili con quorn. Till den serverades ris. 

Ingredienser:

 800 g quornfärs

2 gula lökar

1 röd färsk chili

2 vitlöksklyftor

500 g krossade tomater

500 g kidneybönor (avrunnen vikt)

5 dl vatten

2 dl creme fraiche

1 tsk paprikapulver

1 tsk pepparmix

1 ½ tsk salt

2 krm cayennepeppar

1 msk socker

½ tsk spiskummin

soja

Gör så här:

Skär löken i bitar, finhacka vitlöken och chilin. Bryn quornfärsen. Lägg i löken, vitlöken och chilin och fräs i några minuter till. Häll i krossade tomater, vatten, kidneybönorna samt kryddorna och låt sjuda ihop. Tillsätt creme fraiche och ta i lite soja om du vill ha grytan mörkare. Servera ris till.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut