torsdag 2 januari 2020

Skaldjurstallrik

På nyårsafton hade vi en skaldjurstallrik till förrätt. Stora räkor, hummer och kammusslor med smak av lime, ingefära, chili och vitlök.

Ingredienser:

stora räkor (vannameiräkor)

kammusslor

hummer

olika sorters salladsblad

avokado

ärtskott

plommontomater

limeaioli

västerbottenflan ( klicka HÄR för att komma till receptet)

Till räkorna och kammusslorna:

ingefära

röd chili

saften och skal från 1 lime

vitlök

salt

olja att steka i

Gör så här:

Lägg fina salladsblad på en tallrik. Lägg på ärtskott, hummerkött, avokado, tomater och klicka limeaioli runt om.
Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka även vitlöken. Riv ingefäran och limen. Fräs räkorna och kammusslorna hastigt i olja och lägg i chilin, vitlöken, ingefäran, limeskal och pressa i limesaften. Smaka av med salt. Lägg upp dem och ringla oljeblandningen över tallriken. Lägg till sist på ett västerbottenflan.  Servera.


 

 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut