måndag 13 april 2020

Balsamkyckling med champinjoner

Jag lagade kycklingfiléer som fick puttra i balsamvinäger och till dem serverades en potatisgratäng, broccoli och en pepparsås.

Ingredienser:

Till 4-5 personer:

5 kycklingfiléer

1½ dl balsamvinäger

2 msk honung

250 g champinjoner

timjan

oregano

salt

peppar

Gör så här:

Stek kycklingfiléerna i olivolja och krydda dem med salt, peppar, oregano och timjan. Stek dem tills de har fått fin färg. Häll över balsamvinägern och låt puttra på medelvärme. Skiva champinjonerna och lägg i dem i pannan. Vänd på kycklingen då och då och låt den puttra tills den har kokat i hop med balsamvinägern. Tillsätt sirapen och rör runt. Skär upp kycklingen i skivor och lägg den på ett fat. Häll balsamvinägern och champinjonerna över kycklingen. Garnera ev med färsk timjan.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut