fredag 8 maj 2015

Mini hamburgare på kalvfärs

Har du sett de små hamburgerbröden som du kan köpa i affären?
Jag köpte hem dessa och gjorde mini hamburgare av kalvfärs.
Till burgarna gjorde jag en coleslaw med ingefära och päron.
Receptet på den kommer imorgon på bloggen.

Ingredienser:
Till ca 12 hamburgare:
800 g kalvfärs
1 ägg
3 msk marinad med vitlök ( jag hade Morbergs).
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser och forma små hamburgare och stek dem i en panna.

Tillbehör:
hamburgerdressing
tomat
sallad
lök
chevréost
bacon









onsdag 6 maj 2015

Ny kokbok- Lisa på landet

Mitt senaste inköp när det gäller kokböcker är en bok av Lisa Lemke som heter Lisa på landet.
En jättemysig bok med goda recept och mysiga bilder.
En bok som jag varmt kan rekommendera. 
Nu är det dax för hockey och jag har placerat mig i soffan framför tv´n.
Ha en bra kväll alla läsare!



tisdag 5 maj 2015

Krabbröra

Vet inte egentligen om jag borde döpa denna röra till krabbröra eftersom jag använde crabsticks. Crabsticks är en fiskprodukt med krabbsmak och innehåller inte en gnutta krabba. Men det smakar krabba i alla fall. Röran är god till smörgåsen eller till den bakade potatisen. 

Ingredienser:
250 g crabsticks eller krabba
2 ägg
1 ½ dl majonäs
1 ½ dl creme fraiche
2 msk finhackad dill
½ tsk ketchup
1 msk finhackad purjolök
½ krm chilipeppar
1 ½ krm salt
lite vitpeppar

Gör så här:
Finhacka dillen och purjolöken. Hacka crabsticksen eller kör den i en matberedare.
Koka och hacka äggen. Rör ihop alla ingredienser till en röra.



måndag 4 maj 2015

Marinad till kött

Egna goda marinader rör du lätt ihop. I denna marinaden använde jag HP sauce som bas. 
HP-sauce är en starkt kryddad engelsk sås som innehåller ett antal exotiska frukter, kryddor och maltvinäger.


Ingredienser:
Till 1,5 kg kött.
1 dl HP-sauce
1 dl olja
1 tsk sambal oelek
2 tsk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
½ tsk salt
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till en sås.


fredag 1 maj 2015

Panncotta med äppelkompott

Hade tänkt att jag skulle få en del gjort i trädgården idag, men regnet öser ner och det är kallt och ruggigt. Har ingen lust liksom. Istället har den här dagen blivit en riktig slappedag och det var nog precis det jag behövde.
När vi var hos min syster förra helgen så bjöds det på en pannacotta med äppelkompott.
En väldig bra kombination och läcker efterrätt och här kommer receptet.

Ingredienser:
Till 8 personer behöver du:
5 dl grädde
1 vaniljstång
200 g vit choklad
3 gelatinblad

Äppelkompott:
2 äpplen
smör
socker
kanel

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt.
Koka upp grädde, socker, vaniljstång och lägg i den vita chokladen. Rör tills den har smält.
Ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen, lägg i dem och rör tills de har smält.
Häll upp i fina glas och ställ i kylen i minst 2 timmar.

Äppelkompott:
Skala och skär äpplena i bitar. Fräs dem i smör och smaka av med socker och kanel.

Lägg äppelkompotten över pannacottan innan serveringen.




Skriv ut