Indredienser:
3 stora isbergssalladsblad eller 6 mindre
100 g krabbstick
125 g räkor
3 vitlöksklyftor
½ röd chili
1 ½ msk limeolja
2 msk karamellsirap.(Kan uteslutas.) Se recept nedan.
salt
peppar
Gör så här:
Skär isbergsalladsbladen på längden om de är stora och lägg i dem i kokande vatten i 1 minut.
Ta upp och låt dem torka till. Hacka krabbstick och räkor. Finhacka vitlök och chili.
Häll i oljan i en het panna. Fräs vitlök och chilin i ca 1 minut.
Lägg i krabbstick och räkor och fräs ytterligare 1 minut. Häll över karamellsirapen och fräs ytterligare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
Fördela fyllningen på salladsbladen och vik ihop till små paket.
Servera med dippsåsen, inlagd ingefära och gurkstavar.
Dippsås:
1 msk rödvinsvinäger
1 msk pressad lime
2 msk oystersås
1 msk råsocker
1 finhackad vitlöksklyfta
½ finhackad röd chili
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till dippsåsen.
Karamellsirap:
1½ dl vatten
1½ dl råsocker
Gör så här:
Lägg vatten och socker i en tjockbottnad gryta och låt småkoka under omrörning i ca 5 minuter. Blir ca 1,75 dl.
Såsen håller sig i ca 10 dagar i kylskåp. Du kan halvera receptet om du vill.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar