Det är en kaka som går hem i alla åldrar och har en strykande åtgång.
Ingredienser:
Choklad botten:
Till en form ca 37x24 cm får du 24 bitar.
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
lite salt
1 dl kakao
½ dl ljus sirap
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Ingredienser:
1 dl kakao
½ dl ljus sirap
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Gör så här:
Vispa det mjuka smöret och socker krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Vispa det mjuka smöret och socker krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd till sist ner mjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter på 175 grader.
Kakan ska vara lite kladdig när den tas ut ur ugnen.
Kakan ska vara lite kladdig när den tas ut ur ugnen.
Låt kakan svalna lite innan du lägger på kokossmeten.
Ingredienser:
Kokosmet:
75 g smör
1 ½ dl ljus sirap
¾ dl grädde
3 dl socker
200 g kokosflingor
75 g smör
1 ½ dl ljus sirap
¾ dl grädde
3 dl socker
200 g kokosflingor
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar