Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
600 g torskfilé
140 g bacon
140 g bacon
1 ägg
mjöl
ströbröd
citronpeppar
salt
Dressing:
1 ½ dl gräddfil
Gör så här:
Stek baconskivorna i het panna och låt rinna av på papper.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Skär torsken i fyra lika stora bitar. Salta och peppra fisken.
Vispa upp ägget och blanda ihop lite vetemjöl och ströbröd.
Panera fisken genom att först doppa den i ägget och sedan i mjölblandningen.
Skär brödet i skivor och stek dem i smör i en panna.
Riv med vitlöksklyftan på bröden och salta. Lägg in bröden i ugnen medans du steker fisken.
Stek fisken i en het panna i hälften smör och hälften olja till fisken är klar.
Stektiden varierar beroende på tjockleken på fisken.
Skär tomaterna i skivor och strimla salladen. Skala och skär löken i skivor.
Börja med att fördela sallad, tomat, lök och dressing på brödskivorna.
Lägg därefter på torsk, bacon och ev lite mer dressing. Avsluta med en brödskiva.
Stick i en tandpetare för att hålla allt på plats.
citronpeppar
salt
Dressing:
1 ½ dl gräddfil
½ dl majonäs
1 msk stark senap
1 tsk socker
Tillbehör:
1 msk stark senap
1 tsk socker
Tillbehör:
tomat
sallad
gul lök
8 skivor lantbröd
1 vitlöksklyfta
salt
Stek baconskivorna i het panna och låt rinna av på papper.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Skär torsken i fyra lika stora bitar. Salta och peppra fisken.
Vispa upp ägget och blanda ihop lite vetemjöl och ströbröd.
Panera fisken genom att först doppa den i ägget och sedan i mjölblandningen.
Skär brödet i skivor och stek dem i smör i en panna.
Riv med vitlöksklyftan på bröden och salta. Lägg in bröden i ugnen medans du steker fisken.
Stek fisken i en het panna i hälften smör och hälften olja till fisken är klar.
Stektiden varierar beroende på tjockleken på fisken.
Skär tomaterna i skivor och strimla salladen. Skala och skär löken i skivor.
Börja med att fördela sallad, tomat, lök och dressing på brödskivorna.
Lägg därefter på torsk, bacon och ev lite mer dressing. Avsluta med en brödskiva.
Stick i en tandpetare för att hålla allt på plats.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar