torsdag 12 december 2013

Fisk Clubsandwich

Tänkte att vi skulle ha fisk av något slag till middag, men jag var mer sugen på en clubsandwich. Resultatet blev en blandning av båda sorter. En fisk clubsandwich med bacon, tomat, sallad, lök, god dressing och ett gott bröd.

Ingredienser:
Till 4 personer behöver du:
600 g torskfilé
140 g bacon 

1 ägg
mjöl
ströbröd
citronpeppar
salt
Dressing:
1 ½ dl gräddfil 

½ dl majonäs
1 msk stark senap
1 tsk socker

Tillbehör:
tomat
sallad
gul lök
8 skivor lantbröd
1 vitlöksklyfta
salt

Gör så här:
Stek baconskivorna i het panna och låt rinna av på papper.

Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
Skär torsken i fyra lika stora bitar. Salta och peppra fisken.

Vispa upp ägget och blanda ihop lite vetemjöl och ströbröd.
Panera fisken genom att först doppa den i ägget och sedan i mjölblandningen.
Skär brödet i skivor och stek dem i smör i en panna.
Riv med vitlöksklyftan på bröden och salta. Lägg in bröden i ugnen medans du steker fisken.

Stek fisken i en het panna i hälften smör och hälften olja till fisken är klar.
Stektiden varierar beroende på tjockleken på fisken.
Skär tomaterna i skivor och strimla salladen. Skala och skär löken i skivor.
Börja med att fördela sallad, tomat, lök och dressing på brödskivorna.

Lägg därefter på torsk, bacon och ev lite mer dressing. Avsluta med en brödskiva.
Stick i en tandpetare för att hålla allt på plats.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut