Äntligen fredag och man har en välbehövd helg framför sig.
Jag gjorde en saffrans aioli för någon dag sen när vi åt ugnsstekt lax.
En saffransaioli passar väldigt bra till alla sorters fisk och den får en härligt gul färg.
Ingredienser:
Jag gjorde en saffrans aioli för någon dag sen när vi åt ugnsstekt lax.
En saffransaioli passar väldigt bra till alla sorters fisk och den får en härligt gul färg.
Ingredienser:
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
2 ½ dl matolja ( kron el. majs)
½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk senap
1
vitlöksklyfta
½ paket saffran
Lägg
ner ägget i kokande vatten och låt koka i 3 min.
Knäck
ägget och skrapa ut det lösa innehållet i matberedarens behållare monterad med
vingen,
eller
ner i en bunke.
Kör
eller vispa sönder ägget.
Droppa
sedan omväxlande i vinäger och olja i ägget under tiden matberedaren går.
Eller
vispa med elvisp eller för hand.
Tag
det försiktigt med oljan.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar