tisdag 16 september 2014

Halloumipanerad schnitzel på vitlöksbröd

Jag panerade schnitzlar med riven halloumiost och stekte dem gyllenbruna.
La dem sedan på ett vitlöksbröd med ruccola sallad, toppade med en god dressing och tomatsallad.
Jag testade lite olika sorters färdigköpta dressingar, men ta den dressingen som du tycker bäst om.

Ingredienser:
400 g skinkschnitzel
150 g halloumi
1 ägg
salt
peppar
½ dl finhackad persilja
4 skivor italienskt lantbröd eller liknade
1- 2 vitlöksklyftor
olivolja
smör
1 näve ruccola sallad


Gör så här:
Skär brödet i skivor och ringla över lite olja. Skala och skär vitlöken i tunna skivor och fördela den över brödet. Sätt på ugnen på 200 grader.
Banka ut köttet till ca 4 mm tjocka skivor. Krydda med salt och peppar.

Riv halloumin fint och blanda med finhackad persilja på ett fat. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Doppa köttet i ägget och därefter i osten. Sätt in bröden i ugnen och under tiden som du steker köttet i hälften smör hälften olja.
Lägg ruccola på brödet och därefter köttet. Ringla över valfri dressing och toppa med lite av tomatsalladen och servera resten till.


Ingredienser:
Tomatsallad:
300 g cocktailtomater i olika färger
1 finhackad rödlök
1 ½ msk finhackad persilja
1 msk olivolja
½ msk balsamvinäger
1 ½ msk finhackad persilja
1 nypa socker
salt
svartpeppar

Gör så här:


Skala och finhacka löken. Blanda balsamvinäger och olivolja i en skål. Skär tomaterna i halvor och finhacka persiljan. Vänd ihop alla ingredienser och krydda med salt, peppar och en nypa socker. 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut