måndag 12 september 2016

Grillad koljafilé i foliepaket

Fisk som man grillar i folier blir riktigt gott och är lättlagat.
Du kan använda vilken fisk du vill. Denna gången hade jag koljafilé.
Till fisken hade vi sötpotatis som vi skar i klyftor och tillagade dem i ugnen.
Recept på limesås hittar du här.

Ingredienser:
2 bitar koljafilé per person
1-2 färska smålökar i varje paket
3 cocktailtomater per person
1 skiva citron i varje paket
färska kryddor. Jag hade citrontimjan, dill och citronmeliss.
salt
citronpeppar
persillade
En klick smör i varje paket.


Gör så här:
Salta fisken och låt ligga i en halvtimme.
Skär salladslöken i bitar och halvera tomaterna. Skär citronen i skivor.
Riv ut bitar av foliepapper och lägg en fiskbit på varje. Krydda med citronpeppar och persillade.
Lägg på löken, tomaterna, en citronskiva och de färska kryddorna (några små "kvistar" av varje sort).
Lägg på en liten klick smör och vik ihop paketen noga, så de blir täta.
Lägg paketen på grillen i ca 15-20 minuter beroende på tjockleken på fisken.
Serveras med sötpotatisklyftor, en grönsallad och en kall limesås.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut