torsdag 17 september 2020

Kycklinggryta med kantareller, Karl-Johan svamp och äpple.

Jag lagade en kycklinggryta med bacon och egenplockade kantareller och Karl-Johan svamp. Till grytan serverades ris.

Ingredienser:
Till 6 personer behöver du:

800 g kycklingfilé

150 g stekfläsk

300 g kantareller och Karl-Johan

1 gul lök

2 syrliga äpplen

smör att steka i

5 dl grädde

2 dl vatten

2 dl koncentrerad äppeljuice

2 msk sötstark senap

2 msk kycklingfond

½ dl finhackad färsk timjan

salt

peppar


Gör så här:

Skär kycklingfilén i skivor och fläsket i bitar. Skala och finhacka löken. Skala och skär äpplena i skivor. Rensa och grovhacka kantarellerna och Karl-Johan svampen. Bryn köttet, fläsket, löken och svampen i smör i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar. Lägg i äpplena och stek lite till. Häll i grädden, äppeljuicen, vattnet, senapen och kycklingfonden.
Låt koka ihop tills köttet är klart. Lägg i timjanen. Smaka ev av med mer salt och peppar.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Skriv ut