Oxrulladerna fylldes med bacon, vitlök och chili.
Denna rätt är en perfekt bjudrätt som kan förberedas och bara värmas till innan servering.
Potatis i alla former passar bra till eller varför inte ris.
Ingredienser:
8 skivor kött (innanlår)
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 röd chili
8 skivor bacon
salt
peppar
Gräddsås:
skyn från rulladerna
3 dl vispgrädde
1 dl madeira
1 msk kalvfond
salt
peppar
aromat
soya
red av med maizenamjöl
Gör så här:
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Salta och peppra köttet. Skiva vitlök och chili i tunna skivor. Kärna ur chilin om du vill ha lite mildare smak. Lägg på bacon, vitlök och chilin.
Rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Skala och skär löken i bitar.
Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Lägg i löken och bryn lite till.
Tillsätt vatten och låt rulladerna sjuda tills de är riktigt möra. Tar ca 1 timme.
Tillsätt vatten och låt rulladerna sjuda tills de är riktigt möra. Tar ca 1 timme.
Hur mkt vätska ska tillsättas att sjuda i ?
SvaraRaderaHej!
RaderaJag brukar hälla på så mycket vatten så det precis täcker köttet. /mvh Linda