torsdag 4 september 2014

Oxrullader med bacon, vitlök och chili i madeirasås

Oxrullader är klassisk husmanskost, även om jag denna gången inte fyllde dem med en lika klassisk fyllning.
Oxrulladerna fylldes med bacon, vitlök och chili. 
Denna rätt är en perfekt bjudrätt som kan förberedas och bara värmas till innan servering.
Potatis i alla former passar bra till eller varför inte ris.


Ingredienser:
8 skivor kött (innanlår)
gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 röd chili
8 skivor bacon
salt
peppar

Gräddsås:
skyn från rulladerna
dl vispgrädde
1 dl madeira
1 msk kalvfond
salt
peppar
aromat
soya
red av med maizenamjöl

Gör så här:
Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Salta och peppra köttet. Skiva vitlök och chili i tunna skivor. Kärna ur chilin om du vill ha lite mildare smak. Lägg på bacon, vitlök och chilin.
Rulla ihop dem och fäst med tandpetare. Skala och skär löken i bitar.
Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna. Lägg i löken och bryn lite till.
Tillsätt vatten och låt rulladerna sjuda tills de är riktigt möra. Tar ca 1 timme.
Ta upp köttet och ta bort tandpetarna. Håll köttet varmt.
Vispa ner grädden i såsen och koka ihop den i 5 minuter.
Smaksätt med madeira, fond, salt, aromat och svartpeppar.



2 kommentarer :

  1. Hur mkt vätska ska tillsättas att sjuda i ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Jag brukar hälla på så mycket vatten så det precis täcker köttet. /mvh Linda

      Radera

Skriv ut